Invoke ESEF

A Regnology ESEF szoftveres megoldása

A két cég és az együttműködés bemutatása

 

A 2001-ben alapított Regnology France (korábbi nevén: Invoke) a pénzügyi, adóügyi és szabályozási információk feldolgozására fejleszt megoldásokat. A Regnology France a vezető európai szoftvergyártók közül is kiemelkedett innovációjával és technológiai fejlődésével egyedülálló szoftvertermékeinek köszönhetően. Ezek a legfrissebb technológiákat használják fel a pénzügyi információk olvasásához, szerkesztéséhez, több felhasználó együttműködésével történő előállításához, validálásához és elemzéséhez, különös tekintettel az XBRL és az ún. inline XBRL (iXBRL) formátumokra.

 

A cég ezen kompetenciájának köszönhetően megfelelő partner lehet mind a nemzetközi szabályozó testületek, mind pedig a bankok, biztosítótársaságok és vállalatcsoportok számára, amelyeknek olyan XBRL alapú nemzeti és európai szabályozási követelményeknek kell megfelelniük, mint a CRD IV, a Szolvencia 2 vagy az ESEF.

 

2019 óta a Regnology France egy kifejezetten az új elektronikus beszámolási formátumhoz (ESEF) kifejlesztett megoldást kínált, amely a 2020-as beszámolótól működik élesben, és jelentős piaci részesedést ért el az összevont (konszolidált) beszámolójukat készítő nyilvános társaságok IFRS szerinti pénzügyi adatainak kommunikációjában.

 

A Regnology France jelenleg több mint 1800 ügyféllel rendelkezik Franciaországban és külföldön, szinte minden ágazatban jelen van, és több mint 15000 vállalat számára készít adóbevallásokat. Irodái Párizsban, Rouenben, Nantes-ben, Londonban, Luxemburgban, Lisszabonban és Stockholmban vannak.

 

Termékei és szolgáltatásai megfelelősége lehetővé tette a Regnology France számára, hogy legjobb gyakorlatként szolgáljon az adóbevallások és tőkemegfelelési jelentések esetében.

 

2009 óta a Regnology France jelentéskészítési megoldásai XBRL formátumban is képesek a jelentések előállítására, és mind Franciaországban, mind pedig külföldön rendelkezik ilyen referenciákkal. Az ESEF jelentési megoldását az XBRL terén szerzett tapasztalatai és az ügyfelek igényei alapján alakította ki.

 

Az Invoke-ot 2023-ban felvásárolta a Nordic Capital tulajdonában lévő Regnology, ami a jelentéskészítési megoldások globálisan jelentős szereplője, a cég új neve Regnology France lett. A Regnology a világ 60 országában nyújt szolgáltatásokat, 17 irodával rendelkezik és munkavállalóinak száma meghaladja az 1000 főt. Ügyfelei között megtalálhatóak mind szabályozó hatóságok, mind pedig felügyelt intézmények.

 

A Ramasoft Kft. 1997-ben alakult, székhelye Budapesten van, tulajdonosai magyar magánszemélyek. Szoftvereit általában egyedül vagy a Nemzetközi Bankárképző Központtal történő együttműködésben fejleszti. 2005-ben alakult meg a Ramasoft Adatszolgáltató és Informatikai Zrt., amely a csoport új fejlesztéseit végzi.

 

A Ramasoft a magyar kockázatkezelési és jelentéskészítési rendszerek piacának jelentős szereplője. A magyar kereskedési könyvi jelentéskészítési piacon részesedése 85%-os, a banki tőkekövetelmény-számítási piacon 30%-os, a banki XBRL megoldások piacán 60%-os.

 

A Regnology ESEF szoftver magyarországi elterjesztése érdekében a két cég együttműködésre lépett: a Ramasoft Adatszolgáltató és Informatikai Zrt. végzi a szoftver értékesítését Magyarországon, valamint magyar nyelvű bevezetési (oktatás, tanácsadás, paraméterezés) és támogatási (help desk) szolgáltatásokat nyújt hozzá. A Regnology alvállalkozóként vesz részt a projektben, így a Ramasoft önállóan köt az ügyfelekkel szerződést és a díjakat is ő számlázza.

 

 

Üzleti szakértelem és műszaki innováció

 

A Regnology erőssége abban rejlik, hogy az üzleti tapasztalatokat (adózás, konszolidáció és beszámolás) összekapcsolja K + F központjának műszaki innovációival az innovatív termékek létrehozása és forgalomba hozatala érdekében.

 

Tanácsadói aktívan részt vesznek a számviteli, adóügyi, konszolidációs és jelentéstételi szakmákat képviselő szakmai egyesületek munkájában.

 

A Regnology csoport képviselteti magát emellett a szabványosítók, a szabályozók és a referencia-közigazgatások különféle műszaki testületeiben is.

 

A Regnology France az XBRL France alapító tagja és ügyvezetője, valamint közvetlen tagja és aktívan részt vesz az XBRL Spain, az XBRL Europe és az XBRL International munkájában.

 

 

A Regnology értékei

 

A Regnology fő célja a teljeskörű és tartós vevői elégedettség. Ez az erős törekvés tükröződik a csoport különböző értékeiben:

 

Szakértelem:

 

A Regnology nagy jelentőséget tulajdonít a tanácsadói és K + F csapatainak, valamint annak, hogy termékeit műszaki és üzleti szakértelemmel fejlesszék. A K + F csoport folyamatosan azon dolgozik, hogy nagy teljesítményű, innovatív megoldások és szolgáltatások létrehozásával, valamint fejlesztésével megfeleljen ügyfelei elvárásainak.

 

Kiválóság:

 

A Regnology csoport integrált, egyszerű és nagy teljesítményű megoldásokat kínál a felhasználói termelékenység optimalizálása érdekében. A megoldások kiválósága a Regnology csoport több mint 1000 alkalmazottjának elkötelezettségén alapszik.

 

 

Fogékonyság:

 

A funkcionális és technikai forródrót a Regnology megoldás minden felhasználója számára elérhető. Ez egy telefonos közvetlen kapcsolatfelvételt jelent a felhasználók és a támogatási csapatok között, ami segíti a teljes, releváns és gyors reagálást.

 

Közelség:

 

A Regnology megoldásainak megvalósítását ügyfeleikkel együttműködve hajtja végre, az ügyfelekkel való közelség, a bizalom és a minőségi kapcsolat biztosítása érdekében. A Regnology folyamatosan meghallgatja ügyfeleit, különösen a "Felhasználói klubok" révén. Így a felhasználók által megfogalmazott bevált gyakorlatokat és fejlesztési igényeket megosztják és figyelembe veszik az ajánlatok kialakításakor.

 

Regnology referenciák

 

Az alábbi ábrán láthatóak a Regnology France fő ügyfelei, három fő kategóriába sorolva: felügyeleti hatóságok, bankok és biztosítók, valamint vállalatok.

 

 

A Regnology ESEF megoldását a következő vállalatok választották: