Termékek

Varitron

A Varitron kockázatkezelési rendszer a pénzügyi intézmények kereskedési könyvi jelentéskészítését (melyet az Európai Unió területén 2014-től hatályos 575/2013/EU rendelet ír elő és amely implementálva lett a magyar jogszabályokba) automatizálja, valamint lehetőséget ad az intézmény belső piaci kockázatkezelési folyamatainak VAR modell alapúvá tételére. A rendszer jelenleg 25 magyar pénzügyi intézményben működik, ezzel a piaci részesedése mintegy kilencven százalékos.

 

 

 

 

Creditron

A Creditron az Európai Unió területén 2014-től hatályos 575/2013/EU rendeletnek megfelelően számszerűsíti a hitelkockázati tőkekövetelményt. A szoftver belső és felügyeleti, ún. COREP (ITS) és nagykockázati (LE) jelentések elkészítését valósítja meg. Ezen túlmenően fontos funkciója az anyabankok részére a konszolidált jelentések elkészítéséhez szükséges adatigény kiszolgálása. A rendszer jelenleg hat magyar pénzügyi intézményben működik.

 

 

 

 Pozitron

A Pozitron vagyonkezelési front-office, tanácsadó és kockázatkezelési rendszer lehetővé teszi az ügyfelek, befektetési tanácsadók és vagyonkezelők számára a tevékenység folyamatos áttekintését. A rendszer mind technikailag, mind nyújtott funkciói tekintetében számos olyan újítást tartalmaz, amely versenyképessé teszi nem csak a magyar, hanem a nemzetközi piacon is. A rendszer jelenleg 4 magyar pénzügyi intézményben működik.

 

 

 

 

 Oprisk

Az Oprisk Manager szoftver a működési kockázatkezelés összes területét integráltan lefedve egyszerre szolgálja a tőkeszükséglet csökkentését, a P&L javítását a veszteségek megelőzésével és a hatékonyság-növelő intézkedések támogatását.

 

 

 

 

 

ATOME: Particles

A Ramasoft lengyel partnere által fejlesztett ATOME egy modern, univerzális jelentéskészítő rendszer, amely támogatja biztosítói szektor kötelező jelentéseinek elkészítését, különösen XBRL formátumban (Szolvencia II).