Creditron RG modul

Általánosan véve a modullal lehetővé válik a Creditronban a teljes EBA ITS jelentéskészítési folyamat automatizálása, szükségtelenné válik a jelentések betöltése más, jelentéskészítő rendszerekbe, vagy excel táblákba.

 

A Creditron új, jelentéskészítő modulja az alábbi fő funkciókat teszi lehetővé:

 

  1. Teljes, integrált jelentéskészítés

 

A modullal lehetővé válik más rendszerekben, vagy kézzel készített excel táblák betöltése a Creditron rendszerbe, így lehetővé válik a teljes validáció és exportálás a rendszerben.

 

  1. Paraméterezés

 

A rendszerben a belső összefüggések paraméterezését a szállító végzi, az adatforrások paraméterezését a felhasználó. A kettő elkülönítése érdekében a központilag paraméterezett cellákat sárga színnel jelöljük.

 

Az adatforrások lehetnek a Creditron egy másik moduljából érkező, a Varitronból érkező, vagy excel fájlból érkező értékek, de ezek összegei is.

 

 

  1. Validáció

 

A modullal vizsgálható a hivatalosan kiadott EBA/MNB összefüggések teljesülése az aktuális taxonómia szerint. A hibakeresést felhasználóbarát eszközökkel, az összefüggések vizualizálásával segítjük. A hibás cellákat pirossal keretezzük be, a figyelmeztető üzeneteket sárga keret jelzi. A cellára állva jobb klikkel az egyes összefüggések teljesülésének részletes levezetése tekinthető meg egy ablakban.

 

 

 

 

  1. Kézi javítás

 

Amennyiben a jelentésben hiba van, és nincs idő a forrásoldali hibajavításra, vagy egy kerekítési hiba javítására van szükség, lehetővé válik a rendszerben egyes cellák kézi javítása, természetesen a szükséges naplózás mellett.

 

  1. Képletek újraszámítása

 

Amennyiben olyan cellát módosít a felhasználó, amely más cellákkal összefüggésben van, a módosítás után újra kell számítani a képleteket, hogy a jelentés konzisztenciája fennmaradjon. Ezt az eszköz automatikusan elvégzi.

 

  1. Exportálás

 

A jelentéskészítés elvégzésekor elkészíthető a STEFI rendszerbe feltöltendő excel fájl, valamint XBRL fájl.