Ramasoft úttörő kezdeményezése: A Tőzsdemúzeum gazdaságtörténeti portál ünnepélyes bemutatója a Festetics palotában

Ramasoft úttörő kezdeményezése: A Tőzsdemúzeum gazdaságtörténeti portál ünnepélyes bemutatója a Festetics palotában

2024. január

A Ramasoft Adatszolgáltató és Informatikai Zrt. legújabb és egyben rendkívüli projektje, a Tőzsdemúzeum gazdaságtörténeti portál, 2024. január 18-án került bemutatásra a Festetics Palotában, a Tőzsdemúzeum konferenciájának keretében. Az esemény egybeesett a Pesti Áru- és Értéktőzsde megalakulásának 160. évfordulójával, és méltó módon tiszteleg a magyar gazdasági történelem előtt.

A Ramasoft, mely elismert a banki és tőzsdei szoftverfejlesztés területén, ezzel a kezdeményezéssel új területen mutatkozott be. A projektet dr. Radnai Márton, a cég alapító-tulajdonosa vezette, és három fázisban került megvalósításra. Az első szakaszban a tőzsdei árfolyam- és osztalékadatokat dolgozták fel, a másodikban az adatbázisok kerültek a portálra, a harmadikban pedig a legjelentősebb 100 tőzsdei vállalat és vezetőik történetét dolgozták fel.

A Tőzsdemúzeum portál nem csupán a tőzsdei vállalatok történetét és vezetőik életútját tárja fel, hanem a magyar részvények hozamait is elemzi. Az adatok szerint az 1864 és 1913 közötti időszakban a magyar részvények évente átlagosan 8,41 százalékos hozamot értek el, ami kiemelkedő a nemzetközi összehasonlításban.

Dr. Pelles Márton, a projekt kutatásvezetője kiemelte a különböző pénznemek használatának kihívásait a kereskedésben, és hogy a 100 vezető vállalat történetének kutatása még folyamatban van.

A Tőzsdemúzeum portál bepillantást nyújt a magyar gazdasági történelembe, és várhatóan nagy érdeklődésre számíthat mind a szakmai közösség, mind a nagyközönség körében. A Ramasoft büszke arra, hogy ezzel a projekttel hozzájárul a magyar gazdasági örökség megőrzéséhez és az új generációk gazdasági tudatosságának fejlesztéséhez.

További információkért kérjük, látogasson el a Tőzsdemúzeum oldalára.